sábado, julio 03, 2010

Mis fotos del accidente del Montseny en el Telenoticies de TV3


Sorprendente lo que me ha ocurrido hoy. TV3, la Televisión de Catalunya, me ha localizado a través de familiares, ya que estaban interesados en un relato que hace cuatro años escribí en este blog.

Y es que hoy se cumplían los cuarenta años del mayor accidente de aviación registrado en Catalunya, que ocurrió el 3 de julio de 1970.


Parece ser que no hay fotos de esta tragedia. Prueba de ello es que La Vanguardia publicaba hoy un artículo sobre este tema y la foto que muestra no es de este accidente. Probablemente es del que ocurrió unos años antes en la cumbre del Turó de l'Home, también en el Montseny, no muy lejos de donde se estrelló este avión procedente de Manchester. También el pie de foto en el artículo de La Vanguardia es erróneo, ya que el avión se estrelló en la parte baja de la montaña y no en la cumbre.

En el blog explico que por azar pude saltarme las barreras que había establecido la Guardia Civil y llegar al lugar del accidente, donde hice las fotos que hoy ha mostrado TV3.

Ha venido un equipo a casa a entrevistarme, entrevista en la que he explicado muchas cosas, pero ya se sabe que los Telediarios son la brevedad personificada y como esperaba, casi no aparezco. Casi que lo prefiero ya que no digiero muy bien mi imagen filmada. En foto me soporto más.

Pero sí que han mostrado bastantes de las fotografías que les he entregado, resultado de un escaneo que he hecho antes de su visita. Las fotografías son en blanco y negro, como era lo habitual entonces y ganan mucha espectacularidad mostradas en pantalla grande. Hasta me ha sorprendido alguna de ellas. No están nada mal.

Paralela a la historia de las fotos está la historia de una agenda que recogí entre los restos del accidente. Pero eso ya era mucho relato para un Telediario.

Al final me han catalogado en la noticia como un "joven alpinista" que estaba por allí. Lo de joven era entonces, claro, con veinte añitos.

Aquí puede verse la noticia en TV3
(mejor verlo en formato a toda pantalla - click en el cuadrito abajo a la derecha - ya que las fotos ganan dimensión)

Click en las fotos para verlas más grandes.

3 comentarios:

Fonsu dijo...

Hola, Joaquín (no sé si hauria de dir-te Quim):
Fa temps que sento parlar de l'accident del 3 de juliol de l'any 70 al Montseny, però, amb el temps, m'ha anat entrant ganes de buscar informació i saber més detalls del fatídic dia. Visc a Arbúcies, i també el meu sogre, que va ser un dels voluntaris que va pujar a la falda de les agudes per a ajudar en el que es podia. No en parla gaire. El panorama devia ser esfereidor.
M'estic interessant en el tema i recopilant la informació que trobo. M'agradaria muntar un "dosier" amb tot el que trobi al respecte i regalar-li.
Vaig parlar del tema amb un amic, l'Albert, i ràpidament em va passar el teu blog. He llegit l'article de fa 4 anys, on parles d'informació que vas trobar a la xarxa i, fins i tot, d'un mapa amb el recorregut de l'avió.
D'agraïria que em poguéssis facilitar adreces o enllaços on pogués trobar informació al respecte.

Vas fer bona feina. Felicitats.

Alfons

cvc dijo...

Quim:
Em dic Carles. Ara tinc 55 anys, pero quan va passar l'acident del Comet, tenía 14 anys. En aquell moment, em va impactar molt, i desde la meva joventut, he volgut saber més dades. Fins i tot he anat 5 vegades (en un espai de varis anys) al Montseny per tal de estar en el lloc on va caure l'avió (no hi ha cap morbositat, solzament és una página que haig de passar a la meva vida). Diferentes persones m'han indicat la zona de l'accident, pero mai no la vaig trobar, ja que em donaven indicacions errónies.
Ara fa dos mesos, una persona del poble on visc (Sant Quirze), em va donar indicacions exactes i per fi vaig trobar el monument a les víctimes. No et pots imaginar lo que vaig sentir en estar allá, sol, despres de mes de 40 anys de volguer anar-hi. Un profunde respecte em va envair i una profunda tristesa, també.
Quant vaig tornar a casa, em vaig dedicar a recopilar informació, pero quasi no es troba res, com si s'amagués la informació. Tinc bastanta informació recopilada i fotos (les teves, principalment).
Estaria molt interessat en poder-me posar en contacte amb tu, per parlar de alguns detalls que en el blog no es el lloc de comentar-los. Si no tinguessis cap inconvenient, et podria venir a veure o si més no, ens podem trobar en algun lloc que a tu et vagui bé, o podem trucar-nos per teléfon.
Per contactar amb mi, et dono el meu e-mail: cvic56@hotmail.com i espero tenir noticies teves en breu.
Quedo molt agraït per la teva atenció.
Carles V.

Diego dijo...

Bon dia Joaquim!

Molt bon bloc. L'he trobat tot cercant per internet tot allò relacionat amb l'accident del 70 al Montseny.

La meva familia és d'allà, i de fet estaven a Santa Fe quan van ocorrer els fets. De fet, mon pare, que devia tenir uns 14 anys, va estar ajudant a la guardia civil i funcionaris publics i creu roja a la recollida de corps i material. Segurament us vareu coneixer, saludar i col.laborar plegats aquell tragic dia.

He vist que, a l'entrada del bloc que vas fer al 2006 sobre l'accident, hi ha una foto d'un noi al costat del avió sinistrat. No arribo a verure-ho bé, ja que la foto no es pot ampliar. Ets tu? O podria ser el meu pare? Ell va sortir a la noticia d'un diari (El Noticiero Universal) quan va ocorrer l'accident, i estem buscant de trobar-la. Em podries confirmar això de la foto i, si no es inconvenient, enviar-me-la? T'estaria molt agraït (dgv@bgvasociados.com).

Moltes gràcies i segueix a tope amb el bloc. No pares.

Salutacions cordials!

 
View blog top tags